Uniohjaus

Uniohjauksessa edetään aina perheesi toivomalla tavalla ja pyritään etsimään yhdessä juuri teille sopivat keinot ja ratkaisut unihaasteisiin. Uniohjauksessa syvennytään perheesi unihaasteiden taustaan kokonaisvaltaisesti etsien ratkaisuja esimerkiksi unenhuoltoon ja unihygieniaan liittyvin keinoin.

Uniohjaajana olen asiantuntija, joka antaa perheellesi oikeaa tutkimukseen perustuvaa tietoa uniasioista. Toisaalta uniohjaajana olen myös kannustaja ja tuki teidän perheellenne, jotta teidän ei tarvitse selviytyä asian kanssa yksin.

Jokaisessa pikkulapsiperheessä tulee kausia, jolloin uniasiat haastavat enemmän tai vähemmän. Se on hyvin normaalia eikä asiasta tarvitse huolestua tai ottaa stressiä. Mikäli unihaasteet pitkittyvät ja koette tilanteen haastavana, on enemmän kuin ok hakea tilanteeseen tukea. 

Meistä jokainen tarvitsee unta. Uni kuuluu jokaisen ihmisen, myös pikkulapsiperheiden vanhempien, perustarpeisiin. Vaikka pikkulapsille esimerkiksi yölliset heräilyt voivat olla normaalia käytöstä, on tilanteelle mahdollista saada helpotusta erilaisin keinoin. 

Ei ole itsekästä tukea koko perheen hyvää unta.

Olen opiskellut pediatriseksi uniohjaajaksi, joka on suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutettu uniohjaaja -koulutus. Koulutuksen sisältö perustuu tieteelliseen tutkimusnäyttöön.


Kauniita, hyviä unia
-uniohjaus

Onko 0-6 -vuotiaalla lapsellasi unihaasteita, johon kaipaisit henkilökohtaista tukea ja ohjausta? 

Uni on yksi ihmisen perustarpeista ja riittävä uni on hyvinvointimme kulmakivi. Vauvavuosi tuo väistämättä mukanaan ainakin jonkin verran yöheräilyjä, joka on etenkin pienelle vauvalle hyvin normaalia ja tärkeääkin käytöstä. Joskus kuitenkin tiheistä yöheräilyistä, haastavista nukuttamistilanteista ja huonosti nukutuista päikkäreistä voi muodostua perheelle suurikin haaste, joka aiheuttaa stressiä ja huolta vanhemmalle.

Uniohjauksessa perehdymme yhdessä perheesi kanssa laajasti syihin unihaasteiden takana ja etsimme yhdessä juuri teidän perheenne näköisiä keinoja saada unia paremmiksi. 

Palveluun sisältyy noin 90 minuutin kotikäynti tai etätapaaminen, tapaamisen pohjalta muodostettu kirjallinen uniohjaussuunnitelma sekä kahden viikon seurantatuki, jonka aikana voit tarvittaessa kysellä minulta lisäneuvoja esim. whatsappin tai sähköpostin välityksellä. Lisäkysymysten määrää ei ole rajoitettu, mutta vastailen kysymyksiisi 24 tunnin sisällä. 

Seuranta-ajan päätteeksi käymme vielä puhelin- tai Teams -keskustelun, jossa arvioimme tilannetta uudelleen tehtyjen muutosten jälkeen. Tämän jälkeen uniohjaus voi päättyä tai mikäli tarve uniohjaukselle jatkuu, voi perheesi ostaa lisäpalveluna viikon jatkotukiajan. Jatkoajalle voimme laatia vielä uusia suunnitelmia, joiden toteutumista jälleen viikon päästä arvioimme.

Palvelun alussa saatte esitietolomakkeet ja uni-valvepäiväkirjat täytettäviksi, joiden pohjalta keskustelemme kotikäynnillä tai etänä.


139 €

Nukkumaijan kuumalinja
 -vinkkejä unipulmiin

Tuntuuko, että perheessäsi on unet ihan hyvällä mallilla eikä teillä ole tarvetta varsinaiselle uniohjaukselle, mutta silti on joitakin haasteita, joihin kaipaisit neuvoja ja vinkkejä? Nukkumaijan kuumalinjan -palvelut voisivat siis sopia juuri sinun perheellesi!

Unipuhelu 60 minuuttia

Unipuhelussa on mahdollista käydä läpi unihaasteiden taustoja ja miettiä yhdessä teille sopivaa suunnitelmaa paremmille unille. Palveluun sisältyy alkukartoitus sähköpostitse, tunnin mittainen puhelu ja sen pohjalta tehty kevyt suunnitelma unien parantamiseksi, jonka lähetän sinulle kirjallisesti sähköpostissa. Kahden viikon kuluttua puhelusta lähetän sinulle viestin, jossa kyselen kuulumisianne.

89 €

Viikon jatkotukiaika

Halutessasi voit ostaa uniohjaukseen lisäpalveluna viikon jatkotukiajan, jolloin voit kysellä minulta lisäneuvoja whatsapilla tai sähköpostilla. Lisäkysymysten määrää ei ole rajoitettu, mutta vastailen kysymyksiisi 24 tunnin sisällä. 

25 €  per viikko


Kysy Nukkumaijalta
- unikysymykset whatsappilla tai sähköpostitse

Jos viestittely tuntuu itsellesi sopivimmalta vaihtoehdolta ja haluat lähinnä saada vinkkejä yksittäisiin unipulmiin tai saada ihan vaikka vain lisätietoa jostakin lapsen uneen liittyvästi asiasta, voisi tämä palvelu olla juuri sinulle tehty. Palvelu sisältää 5 kysymystä, joita voit esittää minulle 0-6 -vuotiaan lapsesi uniin liittyen joko whatsappilla tai sähköpostitse silloin kun sinulle parhaiten sopii. Voit siis kysyä vaikka yhden kysymyksen tänään ja seuraavan parin kuukauden päästä. Vastaan kysymykseesi 24 tunnin sisällä.

20 €

Varaa uniohjaus ottamalla yhteyttä sähköpostitse paula@hersyva.fi tai laittamalla tekstiviestiä tai whatsapia numeroon 0407496232.
Tai sähköisen ajanvarauksen kautta täältä: