Vauvahieronta

Vauvahieronta
Vauvahieronta

Vauvahieronnalla helpotusta vauvan itkuisuuteen ja vatsavaivoihin

Jokaisella vauvalla on syntyessään enemmän tai vähemmän jumeja johtuen raskausajan ja synnytyksen olosuhteista. Vauvahieronta voi tuoda helpotusta esimerkiksi vauvasi vatsavaivoihin, refluksiin, itkuisuuteen, motorisen kehityksen viivästymiin ja huonoon unirytmiin. Kun vauvan elämä ja uni normalisoituu, koko perheenne voi paremmin. 

Baby Balance®-vauvahieronnalla pyritään etsimään ja hoitamaan kehosta epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat itkuisuutta ja muita vaivoja vauvalle. Lisäksi vyöhyketerapialla ja akupainannalla tuetaan elinjärjestelmiä. Koko kehon hieronta sisältää myös ruoansulatusjärjestelmän, pallean, selän, niskan ja pään heijasteiden vyöhyketerapeuttisen käsittelyn jalkapohjista, sekä tarpeen mukaan muitakin alueita. Baby Balance® -vauvahieronta soveltuu 0-2 -vuotiaille lapsille.

Palvelu sisältää noin 45 minuutin vauvahieronnan Baby Balance -tekniikalla. Hieronnassa edetään aina vauvan ehdoilla. Vauvaa hierotaan joko paljaalta iholta tai vaatteiden päältä, kumpi tapa vain vauvallesi tuntuu paremmalta. Käytän hieronnassa yleensä luomu oliiviöljyä. Mikäli öljy ei sovi vauvallesi, kerrothan siitä minulle. Ensimmäisellä hierontakerralla käymme luottamuksellisesti läpi asioita odotusaikaasi, synnytykseen ja vauvan vointiin liittyen. Tämän tarkoituksena on saada laaja käsitys vauvan voinnin taustasta, jotta osaisin auttaa teitä mahdollisimman hyvin. Mikäli et halua jotakin minulle kertoa, älä huoli. Se ei missään nimessä ole este vauvan hieronnalle. Sinä päätät kuinka paljon haluat minulle jakaa ja minun tehtäväni on keskittyä antamaan mahdollisimman hyvää, hellintä hoivaa vauvallesi helpottamaan hänen ja koko perheesi vointia.
Hoidon yhteydessä annan myös tarvittaessa kotihoito-ohjeita, jolla sinäkin vanhempana voit tukea vauvasi hyvinvointia.

Jo yksi hoitokerta voi tuoda helpotusta vauvan oloon, mutta sarjahoidolla voidaan saada aikaiseksi pitkäaikaisempi vaikutus. Sarjahoito käsittää 3 hierontakertaa, jotka voidaan tehdä alkuun noin viikon välein. Tämän jälkeen vanhempien halutessa hoitoa voidaan jatkaa ylläpitävästi esimerkiksi kuukauden välein.

Jokainen vauva hyötyy vauvahieronnasta, vaikka mitään merkittäviä oireita ei olisikaan. Vauvahieronta on myös ihanaa hemmottelua ja hoivaa vauvallesi. Vauvahieronnan otteet ovat hyvin hellävaraisia, joista ei ole vauvallesi mitään haittaa.

Esteitä hieronnalle: flunssan oireet ja kuume, antibioottikuuri, rokotukset. Hoitoon voi tulla viikon päästä rokotuksista. 

Voit lukea lisää Baby Balance® -menetelmästä täältä:  
https://www.balancecare.fi/

Palvelu toteutetaan joko vastaanotollani Jyväskylän Viitaniemessä tai kotikäyntinä perheesi luona.